RAR

RAR voor Mac

Pak in en uit met gebruik van de terminal

De evaluatieversie van RAR is de Mac-editie van de uiterst populaire in- en uitpakker WinRAR voor Windows. Het grote verschil is dat je met deze applicatie de opdrachten intikt in de terminal, ofwel commandovenster. RAR heeft namelijk geen... Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Veel opties

TEGEN

  • Geen grafisch menu
  • Moeilijk te leren
  • Geen duidelijke handleiding

Niet bijzonder
5

De evaluatieversie van RAR is de Mac-editie van de uiterst populaire in- en uitpakker WinRAR voor Windows. Het grote verschil is dat je met deze applicatie de opdrachten intikt in de terminal, ofwel commandovenster. RAR heeft namelijk geen grafische gebruikersinterface.

Werken in de terminal

Samen met ZIP is RAR het belangrijkste formaat voor bestandscompressie. De ontwikkelaar van WinRAR stelt met RAR de motor achter het inpakken en uitpakken van RAR-bestanden beschikbaar. Met behulp van zogenaamde "command lines" programmeer je een taak in de terminal. Het voordeel hiervan is dat je veel controle hebt over het (de)comprimeren. Er zijn namelijk talloze opties die je met speciale codes aan je opdracht meegeeft.

Niet voor beginners

Het nadeel is echter dat het relatief moeilijk is om RAR te gebruiken. Je programmeert letterlijk het in- en uitpakken van bestanden. Door het gebrek aan een grafisch menu moet je zelf de RAR-programmeertaal leren in de lange, saaie handleiding. Voor doorgewinterde (UNIX-)programmeurs is dit heel intuïtief, maar voor de doorsnee gebruiker is het een irritante taak.

Conclusie

Met het kale RAR creëer, bewerk of open je RAR-bestanden. Vooral als je thuis bent in het programmeren, geeft deze applicatie je veel controle. Voor de gemiddelde gebruiker daarentegen zijn in- en uitpakprogramma's als respectievelijk RarMachine en Zipeg praktischer.

Meeste downloads Bestanden in- & uitpakken voor mac

RAR

Download

RAR (WinRAR for Mac) 5.10

Beoordelingen about RAR

Promotie×